Правила збору та використання персональних даний відвідувачів сайту Приватного підприємства «Клініка антистаріння «Медіком»

Загальні положення

Приватне підприємство «Клініка антистаріння «Медіком» (далі - «Клініка») бере на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали цей сайт (далі - “Сайт»).

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем Сайту Клініки здійснюється обробка даних Користувача, а саме:

- файли cookie;

- ір-адреси;

- параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості стосовно трафіку користувача не обробляються і не зберігаються. У будь-якому випадку, коли запитується необов’язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації. Клініка не збирає персональні дані, що розкривають расову чи етнічну приналежність, політичні переконання, релігійні чи філософські вірування, чи членство в професійних спілках, генетичні дані, біометричні дані з метою єдиної ідентифікації фізичної особи, дані стосовно стану здоров’я чи дані про статеве життя фізичної особи чи її сексуальної орієнтації. Клініка збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту. Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: 04070, м. Київ, вул. Борисоглібська, буд. 17/1А з №1 по №14, Група приміщень №10.

Цілі використання персональних даних

Персональні дані користувача використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації.

Строки зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на строк не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки. Після того, як суб’єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Використання файлів cookie

Cookie - це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. Такими пристроями є: комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися на дисках комп’ютера поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто, зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

Важливо:

• при повторному відвідуванні Користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;

• у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої Користувача;

• відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Клініка дбає про своїх Користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним. Для цього Клініка за допомогою файлів cookie аналізує поведінку, переваги і інтереси Користувача. Клініка використовує такі категорії файлів cookie:

- суворо необхідні файли cookie - потрібні для навігації Користувача на веб-сторінці, здійснення пошуку по Сайту, здійснення запам’ятовування попередніх дій Користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

- експлуатаційні файли cookie - агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні показники: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для Користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

- функціональні файли cookie - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Такі файли cookie також дозволяють Користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану Користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

- цільові файли cookie - використовуються для надання контенту, який може зацікавити Користувача. Ці дані зберігаються на пристрої Користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування Користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

- сookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті Клініка користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої Користувача, під час роботи на Сайті. Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами.

Умови використання Google Analytics - http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost

Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити Користувач може скористатися функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge - https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox - https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera - http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS - https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie; відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту. Для звернення до Клініки з приводу використання файлів cookie Користувач має використовувати адресу електронної пошти: office@anti-aging.ua.

Інформація про Користувачів, яка отримана за допомогою файлів cookie, не відчужується і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю Клініки.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні Користувачем Сайту на його сторінках можуть бути присутніми коди інших інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет-ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути (перелік не є вичерпним):

- системи банеропоказів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);

- соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+);

- чат-боти (ManyChat, Chatfuel та ін.).

Використання зазначених сервісів Клініці необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності Користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів Клініка не зберігає і не обробляє. Якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням вийти зі свого акаунта чи профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Сайт не призначений для неповнолітніх Користувачів.

Взаємодія Клініки з третіми особами стосовно персональних даних

Клініка не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цих Правилах. Клініка визнає, що особиста інформація є частиною особистих немайнових прав фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації Користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Клініці. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цих Правил на такі сайти поширюватися не буде.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту Користувача, захищені відповідно до законодавства.

Захист персональних даних

Клініка використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди Користувача, наданої Клініці, на обробку цих даних або відповідно до вимог закону. Доступ Користувача до даних про себе здійснюється безоплатно за умови надання Клініці документів, необхідних для його ідентифікації.

Права Користувача

Клініка доводить до відома Користувача його права як суб’єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були надані Користувачем Клініці відповідно до цих Правил, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо персональних даних Користувача, які обробляються Клінікою, Користувач може звернутися до Клініки: електронною поштою на office@anti-aging.ua або рекомендованим листом на адресу: 04070, м. Київ, вул. Борисоглібська, буд. 17/1А з №1 по №14, Група приміщень №10.

Зміна Правил

До цих Правил періодично та без попереднього повідомлення Користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. У випадку внесення істотних змін до цих Правил буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено строк (термін) набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного строку Користувач не відмовиться від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Користувач погодився з відповідними змінами Правил. Користувач має самостійно періодично переглядати ці Правила для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.